PRESERC NA JEZERS’K

Športno društvo Preserje je letos že enajstič pripravilo kampiranje za svoje člane. Izbira kraja je vedno nekje v Sloveniji, kamor sami ne zaidemo prav pogosto. Organizatorji Barbara, Katja, Marjan in Pavle so nas tokrat popeljali na Jezersko, točneje na Šenkovo domačijo, ki jo skupno z domačimi vodi Polona Karničar. Tu je pravi mali raj domačih živali, saj na pašnikih vidiš krave, konje in ovce, okoli kmetije pa tekajo kure, goske, mačke in psi. Ko smo starejši postavljali šotore, so se otroci igrali ob bližnjem potoku. Po dvigu zastave je sledila večerja, ki so nam jo pripravili na kmetiji: domača obara in ajdovi žganci.

V sobotno jutro smo se prebudili ob meketanju ovac. Po telovadbi, ki smo jo izvajali pod strokovnim vodstvom članice Barbare, smo nato uživali v zajtrku v naravi. Po planu je bil nato pohod. Manjša skupina se je odpravila okoli Planšarskega jezera, ostali pa proti 1543 m visoko ležeči Češki koči. Po delno zahtevi in dobro markirani planinski poti smo po uro in pol zmerne hoje prispeli na cilj. S soncem obsijani vrhovi, Dolgi hrbet, Grintovec, Kočna, so nas prijazno vabili naprej, mi pa smo samo uživali ob pogledu nanje in na dolino pod seboj. Begal nas je le mrki pogled oskrbnice koče, ko nam je po dobri uri čakanja postregla z mlačno joto. Prijetno utrujeni smo se vrnili v dolino in se že veselili popoldanskih družabnih iger. Organizatorji so nam na bližnjem travniku pripravili igro Človek ne jezi se v živo, pa skupinsko prenašanje vode v loncu na vrvicah, borbo za ščipalke in za zaključek smo se pomerili v pripravi palačink za danes tako aktualni naziv Master Chef.

Nedeljsko dopoldne pa je bilo namenjeno izobraževanju. Magister David Ravnik nas je navdušil s predavanjem in praktičnimi prikazi Minute za ergonomijo. Spoznali smo svoje telo, kako mu prisluhniti, kako pravilno izvajati razne vaje, kako skrbeti za zdravje na delovnem mestu, kako se sprostiti in kako pomembno je to, da te pravilno vzgajajo od dojenčka naprej.

Organizatorjem se zahvaljujemo za izvirnost in se že veselimo naslednjega kampiranja.
Viktor Marinšek

20180615_185048 20180616_073934 20180616_160931 IMG_6793