PRESERSKI PRVOAPRILSKI POHOD

V nedeljo, 7.4.2019, bo letos prvič potekal Preserski prvoaprilski pohod. Zbor bo od 9. do 9.30. ure pred gostilno »Pri Jurju«, kjer bo tudi zaključek. Tam se bomo na začetku malo posladkali, na koncu pa bo za vse prijavljene pohodnike na voljo golaž. Štart bo točno ob 9.30. uri. Zaključek pa od 11.30. do 13.30. ure.
Opis poti: 
Najprej bomo krenili po poljski poti v Homec, nato naprej v Nožice, kjer bomo v centru zavili desno proti Kamniški Bistrici. Tam bo prva kontrolna točka. Dobila se bo voda in energijska ploščica. Pot bomo nadaljevali po levem bregu vse do Šaranovičeve ceste na Viru. Pri Lidlu bo druga kontrolna točka. Od tam se vračamo po desnem bregu nazaj proti cilju. Na karti je označena tudi opcijska pot, ki je nekoliko daljša in se vmes povzpne na Homški hrib. Dolžina poti je 9,7 km, predvideni čas pohoda 2,5 ure.
Prijave sprejemamo do 5.4.2019 v papirnici Lipa med delovnim časom in pri predsedniku društva, Viktorju Marinšku vsak dan od 17. do 19. ure. Ob prijavi je potrebno plačati 5 eurov. Za otroke do 10 let je brezplačno. Pohod bo ob vsakem vremenu. Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost.
Gospodinje, ki rade pečete naprošamo, da prinesete pecivo za posladkati pred pričetkom pohoda. 
Te pohodne poti vsi dobro poznate. Prehodimo jih skupaj še v družbi prijateljev in znancev ter se vmes malo podružimo.

ORGANIZACIJSKI ODBOR
KS Preserje in ŠD Preserje